Pagina's

maandag 26 augustus 2013

VAKANTIE VERSLAG

Hallo Dames,
 
De eerste week van de vakantie zijn wij druk bezig geweest thuis. De raamkozijnen geverfd, kastdeuren geverfd en van boven naar beneden alles schoongemaakt.
 
Week 2 zijn we naar Duitsland gereden naar het huisje van mijn ouders en hebben we veelal in de tuin gewerkt. Mijn ouders hebben een 2 eeuwen oud huisje gekocht en deze zijn ze aan het renover/restaureren dus ook daar de eerste week veel werk vericht een raamkozijn geplaatst, hekken geplaatst, planten geplant en nopg veel meer. het resultaat is geweldig mooi. Helaas geen foto's gewoonweg vergeten om te maken. Ook zijn we op de loreley geweest kilometer 555 op de Rijn. In de geschiedenis zijn veel schepen bij de Loreley verongelukt. De Rijn, die met een scherpe bocht om de rots heen slingert, is er op dat punt op zijn smalst (slechts 113 meter), maar met 25 meter ook op zijn diepst. Bovendien staat er een gevaarlijke stroming. Hoewel de gevaarlijkste stukken van de Loreley al in de jaren dertig zijn verwijderd, wordt de scheepvaart ook heden ten dage nog voor de passage gewaarschuwd.Wat een geweldig uitzicht echt prachtig. De legendes van de loreley gaan als volgt:

De Loreleymythe

De naam Loreley ( Lorelei ) verschijnt voor het eest in 1801 in een romantische ballade van de dichter Clemens Brentano. In deze ballade is zij een schoonheid uit de plaats Bacharach, die zich, door haar liefste bedrogen, van het leven wil beroven. Maar de bisschop, gefascineerd door haar schoonheid en gratie, stuurt haar naar het klooster. Op de reis daar naartoe stopte zij aan de rots om nog een keer naar het kasteel van haar geliefde te kijken. Wanneer zij denkt hem weg te zien rijden stort zij zich wanhopig in de golven. In het sprookje van de Rijn heeft Brentano het verhaal gewijzigd. Zo verschijnt in 1810 "Loreley" als een ongelukkige vrouw Lurley, die op een rots zittend haar lange blonde haren kamt en de schippers in het verderf stort.

De maagd van de Lorelei

Een Duitse legende van de zingende sirene langs de Rijn

De maagd van de LoreleiStroomafwaarts van Kaub aan de Rijn, aan de voet van de hoog oprijzende rotsmassa van de Lorelei, hadden in oude tijden de waternimfen hun koninkrijk. In het ruisende water stonden glinsterende paleizen, omgeven door groene weiden en statige wouden.

Naarmate er meer en meer mensen op de rivieroever kwamen wonen en de rivier drukker bevaren werd door vrachtboten en grote schepen, verlieten de waternimfen droevig hun plek. Slechts een van hen bleef achter, want zij kon geen afscheid nemen van haar geliefde rivier. Vaak zat zij boven op de rots, haar gouden haren kammend in het maanlicht, terwijl zij met haar betoverende stem wonderschone melodieën zong, die iedereen die ze hoorde beheksten.

Menige schipper die naar haar zoete gezang luisterde kon de drang niet weerstaan naar de maagd op te kijken, en raakte dan zo in de ban van haar schoonheid dat hij de gevaren die zijn boot bedreigden niet bemerkte. En zo gebeurde het vaak dat boot en schipper gegrepen werden door de verraderlijke maalstroom, en verzwolgen werden in diens diepten.

Gedurende de middeleeuwen, toen de trotse kastelen langs de Rijn weerklonken van wapengekletter, zang en vrolijk gelach, besloot een jonge ridder - de zoon van graaf Palatinus - de steile rots te beklimmen en de mooie nimf van dichtbij te bezien.

Hij voer de Rijn af in een kleine boot, slechts vergezeld door zijn schildknaap. Toen hij de voet van de rots naderde, zag hij de maagd op de top zitten, in de laatste stralen van de avondzon. Het geluid van haar stem behekste hem zo volledig dat hij alles vergat, en de machtige rivier smeet zijn lichte schip tegen de scherpe rotsen, waar het zonk, en de ridder ging mee ten onder. De schildknaap, die kans zag zichzelf te redden, bracht de graaf het droevige nieuws.

De maagd van de Lorelei
Vol verdriet en woede gaf de graaf Palatinus zijn dienaren opdracht de maagd gevangen te nemen, en haar vanaf haar hoge rots in de rivier te smijten. Terwijl de mannen haar naderden maakte zij een parelketting van haar hals los en wierp deze in de Rijn, zingende:
Vader die in het water huist,
red mij van die mannen, zij zijn niet pluis!
Stuur de witte paarden naar mij nader,
opdat ik rijden mag op wind en water!
Terstond rezen twee golven op uit de rivier, als grote, glanzende paarden. Ze klommen tot bovenaan de rots en namen de nimf met zich mee in het water, waar zij voor eeuwig verdween.
 
 
Week 3 zijn we wat actiever geweest hebben we een watertje gevonden waar je mocht vissen. Niet voor me zelf maar voor me kerel die veel op karper vist. Prachtig mooi watertje gevonden genaamd silbersee. ze hadden daar jonge zwanen zwemmen die handtam waren. Ik kon die kans niet voorbij laten gaan en heb daar natuurlijk foto's van. Verder meer gewinkeld en veel gelopen met moeders.
 
Verder nog wat dingen in het huisje gedaan beton gestort. Het slaapkamermeubel geinstaleerd. Ook weer druk zat.
 
Week 4 was de drukste week met de meeste uitstapjes. we zijn in de (vlindertuin) schmetterlingegarten Sayn geweest, ook het Shloss Sayn hebben we bezocht. Oh wat prachtig. Hele mooi foto's kunnen maken van de vlinders ik zal 2 van mijn faovoriete foto's met jullie delen. Ook zaten ze bij je op het hoofd of de kleding. het was niet groot maar wel indrukwekkend en een pracht om te zien. Je komt binnen door een kralengordijn en de vliders fladderen direct om je hoofd heen. ze zitten op plekken dat je niet begrijpt dat het prettig is. ook zaten er roodwangschildpadden, baardgaaien, verschillende soorten vogeltjes en koi karpers. Het was binnen een uurtje te doen dan houd ik rekening met alle foto's die ik gemaakt heb wel 247 foto's. Zoals je begrijpt moet ik deze nog wel uitzoeken er zitten ook foto's tussen die kats mislukt zijn. Helaas hbe ik meerdere hobby's naast haken en knutselen fotograferen.Vooral van plaatsen en dingen die ik nog niet gedaan of gezien heb. Mijn vrien dzegt altijd is maar goed dat je 8 gieg aan geheugen hebt he! 
(misschien wel hihi)
 
Het slot zelf was ook niet heel groot maar ook indrukwekkend. Het slot behoort de vorst en vorstin van Sayn-Wittgenstein-Sayn. Deze familie heeft het slot open voor bezichtigingen. er is een expostite van gietijzer en hoe het gemaakt wordt. Aangezien deze plaatsen een grote voorraad aan gietijzer hadden. ook kon je kamers zien in hun oorspronkelijke staat. Hadden ze een schlosskapelle en een kamer helemaal gewijd aan de vrouwen van het geslacht Sayn-Wittgenstein-Sayn. Prachtige portretten en kledingstukken. Tegenwoordig kun je op het terras van het slot heerlijk eten en drinken en genieten van de prachtig mooie omgeving.
 
Daarna zijn we doorgereden naar Burg Eltz. Ook in 1 woord geweldig. Helaas mocht ik hier binnen in de burcht geen foto's maken. Vanwege de spullen die er stonden en de privecy van de eigenaren. maar echt als u er ooit in de buurt bent raad ik het echt aan om te gaan kijken. het is prachtig met meubels uit de vorige eeuwen en muurschilderingen, wandkleden die met de hand werden gemaakt en accesoires uit de voorgaande eeuwen. Het is vroeger een familie burcht geweest. De drie zonen hebben de burcht opgedeeld in drie gedeeltes en 1 gezamelijke gedeelte voor familieberaad en dergelijke. Elk huis had zijn eigen naam en wapen. Eigen woonkamer, slaapkamers en keuken. Alleen de binnenplaats was gezamenlijk. Ze bieden hier Duitse, Franse, Engelse en Nederlandse bezichtigingen aan. Het is gewoonweg niet te vatten hoeveel ze vroeger al hadden en konden hier staat zelfs een van de eerste klapstoelen uit de middeleeuwen. Inmiddels is er 1 erfgenaam die de gehele burcht onderhoud deze familie woont in een ander erfstuk en komt nog regelmatig langs op de burcht voor beraad en vakantie.
 
De volgende dag zijn we in een poppenen beren museum geweest ook hier mochten we geen foto's maken. Was zeker het bezichtigen waard. Er staat een flinke verzameling van door de jaren heen.
Daarna zijn we naar de ruine burcht Rheinfels geweest. Deze burcht heeft een lange geschiedenis en is helaas nooit  heropgebouwd. Sommige gedeeltes wel daar zit nu een hotel en restaurant in. Ook dit is zeker een bezoekje waard wegens het prachtige uitzicht en de geschiedenis die het met zich meedraagt. Zoals je kunt merken ben ik gek op geschiedenis en ik vind kastelen, burchten, een slot en ruines geweldig ik hou van de geschiedenis als je je ogen dicht doet zie je de landheren en dames voor je. De soldaten en de pachters die bescherming zochten en gaven. Ik zelf kan er echt van genieten en uren rondlopen en steeds iets nieuws ontdekken. Hierdoor ben ik met een nieuw project gekomen ik ga door de jaren heen alle burchten enzo bezoeken langs de rijn en ga daar een boekverslag van maken als herinnering!  Op de terugweg naar beneden kwamen we het loreley huis tegen. Daar moet ik de verdere info nog van opzoeken maar de foto heb ik. hihi.

Verder zijn we nog op de Loreleyblick geweest dat is aan de overkant van de Loreley. Daar heb ik panorama foto's gemaakt waarvan er eentje staat bij mijn vorige block. De panorama hieronder is gemaakt bij osterspai. Het zwemstrandje waar je heerlijk kunt afkoelen en genieten van het weer de mensen en de omgeving.


Ik zeg topvakantie geweest en nu weer terug naar het echte leven. Fijne dag verder!!
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Welkom terug! En goed bezig geweest zeg, met klussen enzo en dan ook nog lekker vakantie houden. Duitsland bevalt ons ook altijd erg goed, al zijn we dit jaar niet weggeweest (hadden in de planning ook te gaan klussen, maar we hadden geen zin met dat warme weer...). Prachtige foto's van de vlinders en ook erg mooi die kastelen, daar hou ik ook erg van! Ik stel me ook altijd voor hoe het vroeger was als ik op zo'n plek m'n ogen even dichtdoe, hihi. Succes met uitpakken & opruimen en wee rin het normale ritme komen. Ik hou je blog in de gaten voor foto's van je maaksels en voor je give away! :) Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi Hoi.

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Gewoon commentaar , discussie of kletspraat!
Vriendelijk en vrolijk en met een lach op het gezicht.
Lees ik fijn en rustig ieder bericht!

Moet altjd even lachen en denken och dankjewel.

Liefs Cynthia